Esikoht konkurss-festivalilt Koolijazz=Jazzikool

10.01.2023
3. – 5. jaanuarini toimus Viljandis üleriigiline koolinoorte džässmuusikafestival „Koolijazz=Jazzikool“, millest võttis teiste seas osa ka 10 noort Pärnu Muusikakoolist. Festivali esimesel õhtul toimus bändide konkurss “MÄNGU ILU”, kus saavutas esikoha Erko Niidu juhendatav Pärnu Muusikakooli rütmimuusikaosakonna bänd koosseisus
Desire Pärn – vokaal,
Karl Kallastu – klaver, taustavokaal,
Tuuli Põldvee – bass,
Rannar Luup – elektrikitarr,
Martti Tarsalainen – kitarr,
Andero Tõniste – trummid.
Bändi bassimängija Tuuli Põldvee pälvis eripreemia maitseka ja stiilipuhta esituse eest.
Festivali teisel päeval sai õpitubadele lisaks kuulata pianist Kristjan Randalu loengut. Õpetajatest oli Koolijazzil kaasas lauluõpetaja Marge Lumisalu. Kolme päeva jooksul toimusid erinevad töötoad ja seminarid, mida juhendasid oma ala tipptegijad, sh kitarrist Marek Talts, pianist Kirke Karja, löökpillimängija Ramuel Tafenau, basskitarrist Roland Jairus, flötist ja saksofonist Markus Eermann, laulja Liina Saar. Üle Eesti oli kokku osalejaid 35. Esmakordselt festivali ajaloos oli üheks kohapeal moodustatud bändiks ainult kitarristidest koosnev punt 6 kitarristi ja 3 bassimängijaga, juhendajaks Marek Talts.
Festivali korraldab mittetulundusühing Viljandi Vanamuusika Festival koostöös Tartu ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakonna ja Viljandi muusikakooliga.