Võit Viljandi Koolijazzilt

08.01.2024

Pärnu Muusikakooli noored muusikud osalesid 3.-5.01.2024 Viljandis festivalil „Koolijazz=Jazzikool”. Kolme päeva jooksul toimusid pillipõhised meistriklassid kui kohapeal kokkupandud bändide töötoad. Viimased astusid üles festivali lõpetamisel 5. jaanuaril Pärimusmuusika aidas.

Esimese festivalipäeva õhtul toimus ka traditsiooniline õpilasbändide konkurss „Mängu ilu”. Pärnu Muusikakooli esindasid sellel konkursil kaks bändi: õpetaja Erko Niidu juhendatav bänd ja õpetaja Marge Lumisalu juhendatav „Camilla & the band”. Lisaks neile astusid võistumängimisel üles ja pakkusid tugevat konkurentsi Elleri kooli rütmimuusikaosakonna bänd ning noortebänd Tartust „Kes on Artur?”. Mängu ilu konkursi parimaks bändiks tunnistati teist aastat järjest Pärnu Muusikakooli rütmimuusikaosakonna Erko Niidu juhendatav bänd, koosseisus Desire Pärn (laul), Karl Kallastu (klaver), Tuuli Põldvee (bass), Martti Tarsalainen (kitarr), Rannar Luup (kitarr) ja Andero Tõniste (trummid). Auhinnaks sai bänd salvestusaja Viljandi kultuuriakadeemia helistuudios. Marge Lumisalu juhendatav bänd sai äramärgitud parima mitmehäälse vokaali eest. Personaalse eripreemia suurepärase ja maitseka pillimängu eest pälvis Erko Niidu juhendatava bändi bassimängija Tuuli Põldvee.

Meistriklasse ja töötubasid viisid läbi oma ala tipud – trummar Tõnu Tubli, kitarrist Marek Talts, bassimängija Robert Rebane, laulja Maarja Soomre ja klaverimängija Themuri Sulamanidze, kitarrist Ain Agan ning kuulata sai loengut Tartu Ülikooli Kultuuriakadeemia direktorilt Juko-Mart Kõlarilt.

Pärnu Muusikakoolist osales festivalil üksteist rütmimuusikaosakonna õpilast ja õpetaja Marge Lumisalu.

Fotol õpilasbändide konkursi võitnud Pärnu Muusikakooli rütmimuusikaosakonna õpetaja Erko Niidu juhendatav bänd, fotograaf on Jaan Männik.